Added (2010-07-07, 6:11 PM)
---------------------------------------------
Haluun Nogoogoor Amtalsan Gahain mah
1, Гахайн мах
2, Бөөрөнхий сонгино
3. Ногоон сонгино
4, Улаан халуун чинжүү
5. Ногоон халуун чинжүү
6. Давс
7. Хар перец
8. Гочужан
9. Гочугару
10. Ганжан цуу
11. Бяцалсан сармис
12. Алим 13. Элсэн чихэр
14. Гүнжидийн тос -Гахайн махаа нимгэн хавтгай хэрчинэ.
-Махаа зөөлрүүлэхийн тулд цагаан архи-сөжү хэрэглэж болно/, 1/4 ц/х давс, 1/4 ц/х хар перец зэргийг хольж 10 минутын турш амрааж тавьна.
-Бөөрөнхий сонгино, ногоон сонгино, улаан ногоон халуун чинжүү зэргийг нарийн урт хэрчиж бэлтгэнэ.
-чихэрлэг шүүслэг алимыг сонгон авч хальслаад бяцлагчинд хийж нухашлана.
-Том саванд махаа хийж дээр нь хэрчсэн бөөрөнхий сонгино, алимны нухаш, гочужан, гочугару, бяцалсан сармис, 2 х/х элсэн чихэр, 1/2 x/x гүнжидийн тос хийж базна.
-Амталсан махаа хүнсний гялгар уут эсвэл тагтай саванд хийж махандаа амт ортол 3 цаг орчим хөргөгчиндөө байлгана. Энэ хооронд мах зөөлөн амтлаг болсон байна.
-Ингээд 3 цагийн дараа халааж тосолсон хайруулын тавганд амталсан махаа хийж дунд зэргийн галаар болтол нь шарна.
-Махаа хагас болоод ирмэгц ногоон сонгино, халуун чинжүүгээ хийнэ.
~ за ингээд л хоол болндоо. заза хэхэхэ амжилт. бас үхрийн махаар хийж болх бхаа. би лав үхрийн махаар нь хийдэг.хэхэ
Added (2010-07-07, 6:48 PM)
---------------------------------------------
Sharsan goimon
ene uneheer sonirholtoimaa. eheheh. unudr hrn zaalguulaashd eheh.
Орц: - Аягатай, эсвэл ууттай гоймон ч болно
- өндөг
- давс, нунтаг хар перец
- сонгино, гоймонгийн амтлагч
1.Гоймонгоо нунтаглаж жижиглэнэ. буцалгаж зөөлрүүлнэ.
2.Өндгөндөө жижиглэн хэрчсэн сонгино, давсаа хийнэ.
3. Нунтаг хар перец нэмнэ.
4. Халуун ногоотой идэхийг хүсвэл гоймонгийнхоо амтлагчийг,
бас ногоон сонгино, жууцай нэмж хийнэ.
5. Зуурмагаа сайн хутгасны дараа нунтаглаж жижиглэсэн
гоймонгоо хийнэ.
6.Халаасан тостой хайруулын тавгандаа хийж шарна.
unheer ineedteimaa. hzee ch tusuul bgagui bgazdee. ehhehe ingej hiij idj uzeerei. goy sonirholtoim blee