Орц
1.Тахиа(1ш)
2.Тємс(Зш)
3. Лууван (1 том) 4. Бєєрєнхий сонгиино (1 ш)
5. Ногоон сонгино (1 ш)
6. Саримv (2 хумс) бяцална
7. Элсэн чихэр (3 ц/х)
8. Хар перец (бага зэрэг)
9. Ус (1 л)
10. Давс (бага зэрэг)
11. Гучvжан (3 ц/х)
12. Гучvгару (1-2 ц/х)
Хийх арга:
1. Тахианы махаа хvйтэн усаңд сайтар угаасны дараа 15-20 минут чанана.
2. Тємсєє нэгийг нь дєрєв юмуу найм хувааж хэрчих бєгєєд лууванг тємстэй адил хэмжээтэй хэрчиж буцалж буй шєлєндєє хийж буцалгана.
3. Таван минут орчмын дараа бєєрєнхий сонгино, ногоон сонгино, гучvжан, гучvгару, бяцалсан саримс, элсэн чихэр, хар перец, мєн бага зэргийн давс хийж сайтар хутгаад буцалгана.
4. Тємс, лууван болох хооронд шєл єтгєрч бага хэмжээтэй болсон байх ёстой. Хэрвээ шингэн шєлєнд дуртай бол усыг бага зэрэг нэмж болох юм. (Гэхдээ өтгөн шөл нь гоё шүү хүмүүсээ!). Давсыг мєн бага зэрэг нэмж амтыг тохируулахаа мартуузай.
Credit: E-food